Både norsk og svensk meglerbransje er snudd på hodet. Det er slutt på høye lønninger og fete bonuser, nå driver i stedet meglerbransjen med storstilt nedbemanning, skriver Dagens Næringsliv.

Champagnen er korket og meglerne er byttet ut med aksjeroboter.

Den svenske finansmannen, hedgefondtoppen og milliardæren Patrik Brummer (62) gleder seg over meglerdøden på Stureplan i Stockholm.

– Greed is good, to a certain level, sier Brummer til DN.

- Jeg vet svaret
Men nå har det gått for langt mener mannen bak Nord-Europas første hedgefond, Zenit. Brummer forvalter i dag 96 milliarder svenske kroner i ni ulike hedgefond, og er den åttende største hedgefondforvalteren i Europa.

– Finansindustrien har vokst for fort, det er for mye grådighet. Du vet, unge og skoleflinke mennesker som er ute etter å tjene raske penger. Det er tragisk. Hvorfor skal en person med fem års erf#229 tjene millioner, kan alle i finansbransjen virkelig være så fantastiske at de er verd det? Nei, svarer Brummer selv på spørsmålet.

Brummer sier det er bedre at folk i finansbransjen jobber som tannleger eller andre yrker, og han lar seg rive med igjen:.

– Det er ikke behov for alle stillingene, lønnsomheten skal ned. Hvorfor skal en børsmegler tjene 100.000 kroner i måneden og ha millionbonus? Er menneskene i bransjen så begavet? Jeg har jobbet hele mitt liv bransjen, så jeg vet svaret, det er ikke bra for samfunnet, sier Brummer til Dagens Næringsliv.

Nachspielstemning
Det lukter gammel svette og alkohol. Tunge fløyelsgardiner, store malerier med kraftige gullkantede rammer og et dust lys hviler over det 1000 kvadratmeter store utestedet Collage på Stureplan.

På veggen henger 15 flasker cristalchampagne til 4500 kroner stykket.

Klubbeier Ulf Frederick Von Roth (33) sier til DN at han husker bestillinger av cristalchampagne for 100.000 kroner på én kveld før finanskrisen slo til.

Det eksklusive utestedet ble pusset opp for nærmere 20 millioner kroner i 2008. Nå er dansegulvet glissent, de slitte merkene i gulvet fremtredende og skikkelig «dagen-derpå»-stemning henger i luften.

Les også: Tror megleryrket vil utryddes

Spetalen: - I finansnæringen er halvparten ledige om fem år


Robotopprør på Børsen

Sjanseløse mot nådeløse roboter på Oslo Børs (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.