Saken er utvidet.

Selskapet har hatt store oppstartsproblemer med den nye flytypen 787 Dreamliner som selskapet nylig fikk sine to første maskiner av. Mandag ble den andre stående på bakken etter at feilbehandling av bakkemannskapene på flyplassen skadet hjulene, skriver E24.

- Skaden er en følge av feilaktig behandling fra bakkemannskapene. Den oppsto da flyet skulle skyves ut fra gaten, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Venter på deler
I påvente av nye deler fra Stockholm må flymaskinen, som opprinnelig skulle til Bangkok, bli stående på bakken. 280 passasjerer måtte derfor gå ut flyet og ble tildelt matkuponger.

– Vi vet ikke når flyet blir klart igjen, sier Sandaker-Nielsen.

Han opplyser til NTB at det ikke var nesehjulet som tok skade, men et av hjulsettene under vingene på maskinen med totalt plass til 291 passasjerer om bord.

Forsinkelser
At de nye delene kan flys inn fra Stockholm og ikke London, er et resultat av oppvaskmøtet Norwegians sjef Bjørn Kjos hadde med Boeing i slutten av september.

Da hadde den første av de to flyene hatt tekniske problemer, en maskin som fremdeles er ute av trafikk på grunn av nødvendig vedlikehold

Det er usikkert hvor omfattende forsinkelser hjulproblemene vil skape. Norwegian skal få levert sin tredje Dreamliner i slutten av november, mens det er avtalt levering av ytterligere fire fly av samme type neste år.

Les også: Dreamliner fløy med kjempehull i skroget

Mest lest på DN.no i dag:
Legepar arvet 94-årings formue
Kritisk til oljesmurt lønnsfest
- Folk kan ikke lenger krige om «50-kvadratmeterne» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.