Mercedes har nettopp sluppet sin fullstendig forvandlede A-klasse, en bil som definitivt har sportslige gener, ikke minst i forhold til forgjengeren.

Endelig betyr det at det kommer en versting-utgave fra AMG av den minste modellen til Mercedes.

AMG er kanskje verdens beste selskap når det gjelder motorlyd. De voldsomme V8-erne de plasserer inn i Mercedes' store modeller leverer definitivt varene når det kommer til lyd og råskap. Så er spørsmålet hvordan det vil gå med en firesylindret toliter under panseret på A-klassen.

Lydmessig vet vi ikke, men ryktene skal ha det til at bilen får omkring 350 hestekrefter fra den lille turbomatede motoren. Til opplysning er det mer enn argeste konkurrent som akkurat nå er BMW M135i som yter 320 hestekrefter, men til gjengjeld ihvertfall har seks sylindre.

Vi er uansett optimister, og gleder oss til å se bilen i Geneve til våren, der den etter all sannsynlighet debuterer, før den kommer på markedet i løpet av neste år.

Les vår test av A-klassen: Bilen Mercedes burde bygget for lenge siden

Og sammenligningstesten av kompaktbilene: Her er den beste kompaktbilen eller Hvilken er den beste GTI-bilen?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.