Merkel og den franske presidenten Nicolas Sarkozy sa i et felles intervju mandag at de kan tenke seg at det opprettes en spesialkonto der EU-støtte kan brukes til å betjene gresk utenlandsgjeld. Først senere blir det aktuelt å frigi nye midler til innenlands bruk i Hellas.

– Vi kvier oss for å godta at den greske staten rammes av bankerott. Men et nytt hjelpeprogram er ikke aktuelt før de greske finansene er brakt i bedre orden enn i dag, sa Merkel i intervjuet hun og Sarkozy ga til TV-kanalene ZDF og France2.

Hun understreket at Tyskland og Frankrike fortsatt vil være en sterk drivkraft i arbeidet for tettere europeisk samarbeid.

– Hvis det skal gå bra for Europa, er vi europeere nødt til å lære av hverandre, framholdt den tyske statsministeren.

Nicolas Sarkozy sa på sin side at han beundrer Merkel for hennes håndtering av spørsmål med tilknytning til krisen i Europa. Han takket også for støtten hun som konservativ meningsfelle gir ham i valgkampen foran vårens presidentvalg i Frankrike. (©NTB)

Les også:
<b>Krever gresk lydighet</b>

<b>Frykten øker for Hellas-konkurs</b>

<b>Hellas kan bli kastet ut i kaos</b>

<b>- Tiden i ferd med å renne ut for Hellas</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.