Uttalelsene kom da Brennan talte på en etterretningskonferanse i Washington tirsdag.

– Når jeg ser på Libya, Syria, Irak og Jemen, er det vanskelig for meg å se for meg sentrale myndigheter i de landene som kan klare å holde kontroll over et territorium hvor grensene ble trukket etter andre verdenskrig, sa Brennan.

Han la til at han mener en militær løsning er umulig i alle disse landene.

– Man trenger å få ned temperaturen, forsøke å trappe ned konflikten, bygge opp tillit mellom partene som er der og som er oppriktig interessert i en fredsavtale, sa han.

Brennan får støtte av Bernard Bajolet, som leder den franske utenlandsetterretningen DGSE. Bajolet mener det er usannsynlig at regionen vil se lik ut etter konfliktene som nå pågår.

– Midtøsten slik vi kjenner det er over, jeg tviler på at det vil komme tilbake, sier den franske etterretningslederen, som understreker at han er sikker på at regionen vil stabilisere seg igjen en dag.

 

Les også: Nå drøyer Saudi-Arabia med å betale regningene sine


Putin anklager Vesten for dobbeltspill

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.