FN-utsendingen Staffan de Mistura har bestemt at Syria-samtalene i Genève tar pause fram til 25. februar.

– Det gjenstår mer arbeid, sa den svensk-italienske Syria-utsendingen til journalister i Genève onsdag kveld.

Han understreker at pausen er midlertidig, og at dette ikke betyr at samtalene har mislyktes. Nå trenger samtalene øyeblikkelig hjelp fra internasjonale støttespillere som USA og Russland, ifølge de Mistura.

– Jeg har kommet fram til at etter den første uken med forberedende samtaler så er det mer arbeid å gjøre, ikke bare for oss, men for dem som har investert i samtalene, sa de Mistura etter å ha møtt opposisjonsdelegasjonen på hotellet der de er innkvartert.

De Mistura har ledet forsøket på å få i gang fredssamtaler mellom det syriske regimet og opposisjonen, som etter planen skulle ha startet opp forrige fredag.

Tidsrammen var satt til seks måneder.

De siste dagene har det vært stor usikkerhet om hvem som kom til å delta i forhandlingene, og de har ikke kommet i gang.

Opposisjonen har reagert sterkt på at Russland fortsetter bombingen i Syria slik at regjeringsstyrkene og allierte militser kan rykke fram mot opprørskontrollerte områder.

Den saudi-støttede opposisjonsdelegasjonen har krevd at bombingen av alle sivile områder må opphøre, og at det må etableres humanitære korridorer før de vil innlede forhandlinger med regimet.

Les også:
Avviser vennskap med Trump

Lover bot og bedring for luksusoppussing

Trump tror debatten kostet ham seieren


Se DN Tv: Trump ikke utslått etter nederlaget i Iowa

Trump ikke utslått etter nederlaget i Iowa
Donald Trump har sitt første kampanjemøte i New Hampshire etter at han kom på andreplass i Iowa. Det var ikke et nederlag, bedyrer både Trump selv og velgerne DN har snakket med.
01:41
Publisert:

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.