Kaffebaronen Herman Friele putter tre millioner kroner i mikrobryggeriet 7 Fjell Bryggerier i Bergen, skriver Finansavisen.

Dermed går den tidligere ordføreren lokale Hansa Bryggerier i næringen etter nær å ha solgt seg ut av Kaffehuset Friele ifjor.

- Innenfor kaffe er det en sterk trend med kaffebarer og stor interesse fra publikum for spesialprodukter. Nå ser vi at det samme skjer med øl, sier Friele til avisen.

Mikrobryggeriet 7 Fjell ble etablert i 2013 av fem gründere, og har en årlig kapasitet på omlag 400.000 liter av øltyper som Pale Ale, Indian Pale Ale, Brown Ale, Amber Ale, Stout og Sour Ale.

Friele er største aksjonær med 20 prosent, som han altså har betalt tre millioner kroner for.

Hansa bladde på sin side opp omlag 50 millioner kroner for kontrollen i mikrobryggeriet Nøgne Ø i Grimstad ifjor høst.

Administrerende direktør Lars Andreas Midtgaard i Hansa Borg var ekstatisk over Nøgne Øs utvikling.

– Veksten er helt fantastisk. Og det er overhodet ingen tegn til at den skal avta. I år får vi et ekstra løft med fulldistribusjon også til alle Rema-butikkene, sa han til DN i vår.

Les også:
Garanterer restverdien på Model S

VIP-nett brøt sammen under Telenor-kollapsen

Ulykken kan forsinke turismen i verdensrommet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.