Mini Coupe har akkurat kommet på markedet, og nå lanserer Mini enda en modell; taket er borte og navnet er Roadster.

Store bilder:

Ikke akkurat noe stort marked i Norge, hverken for Mini eller takløse biler, men Mini Roadster skal konkurrere med Norges mest solgte cabriolet, roadsteren Mazda MX-5. I tillegg kommer det snart en cabriolet-versjon av Mini-konkurrenten Citroën DS3.

Bilen er basert på cabriolet-utgaven av den vanlige Mini, men den er tre millimeter kortere, 47 millimeter smalere og 25 millimeter lavere.

 

Akkurat som for Coupe er også her baksetet helt fjernet, til fordel for litt mer bagasjeplass. Bagasjerommet skal kunne ta 240 liter.

Les fersk test av Mini Coupe: Kompromissløs

Taket er av den manuelle typen som kan betjenes fra førersetet.

Motorer
Motorene er de samme som finnes i Coupe, altså 122 hestekrefter i Roadster Cooper, 184 hestekrefter i Roadster Cooper S og 211 hestekrefter i John Cooper Works-modellen. I tillegg kan man, Gud forby, også velge en dieselmotor på to liter og 143 hestekrefter i Roadster Cooper SD.

 

Les test av Mini Cooper SD: Diesel-gokarten

Standard kommer bilen med en sekstrinns manuell girkasse, men den kommer også med en sekstrinns automatkasse.

Hele storfamilien
Roadster blir den sjette variasjonen i Minis produktportefølje, i tillegg til den vanlige Mini, cabrioleten, Clubman, Countryman og Coupeen.

 

Mini Roadster debuterer under bilutstillingen i Detroit i januar.

Se video fra DN.nos test av den nye Mini Coupe:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.