- "Nye" Acta fungerer, konstaterte toppsjef Geir Inge Solberg på dagens kvartalspresentasjon. Selv om et driftsresultat på to millioner ikke er noe å rope hurra for, viser det at Acta er på rett kurs, understreket han.

Les mer her:
Rikingene løfter Acta

Acta har slitt kraftig det siste året og kvittet seg med en stor del av staben.

- Vi har redusert antall rådgivere med 58 prosent fra tredje kvartal ifjor til tredje kvartal i år. Det er mye, sier Geir Inge Solberg.

Antall rådgivere i Acta er redusert med 219 personer, bare i Norge har antallet falt fra 165 til 70 rådgivere.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 260 ansatte.

- Back on track
I dag ble det også lagt frem tall som viser en overraskende stor økning i ledigheten, og vi fikk det største sysselsettingsfallet siden 1989.

Men Acta har ingen planer om å bli en del av denne statistikken fremover.

- Nå er kuttprosessen slutt, slår Solberg fast:

- Grunnlaget for lønnsom drift er lagt. Vi tror på et relativt godt marked fremover og ser at risikoviljen er tilbake. Acta is back on track. Vi skal ikke kutte flere ansatte og vi skal ikke kutte andre kostnader nå. Tvert imot kommer vi til å vokse forsiktig igjen. Planen er 10-20 nye rådgivere i hvert av landene (Norge og Sverige, red.anm.) innover i 2010, sier Geir Inge Solberg.

Les mer om arbeidsmarkedet her:
<b>- Vi gjør ikke den samme feilen igjen </b>

- Renteøkning i dag, men så...
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.