- Driftsresultatet er ikke noe å rope hurra for, men viser at Acta er profitabelt og at grunnlaget er lagt for videre vekst, sier konsernsjef Geir Inge Solberg.

I tredje kvartal fikk selskapet et negativt resultat før skatt på minus en million kroner mot minus 26 milioner kroner samme kvartal ifjor.

Bruttotegningene var på 477 millioner kroner, sammenlignet med 791 millioner kroner i samme tidsrom i 2008.

En time etter at resultat ble lagt frem faller aksjen 6,63 prosent til 3,66 kroner. Bruttotegningen er i fritt fall.

- Tilfredse med endringene
Acta har vært beskyldt for sleipe salgsmetoder, elendige produkter og grådige ansatte. At gründeren Fred Anton Ingebrigtsen ble siktet for innsidehandel hjalp heller ikke.

Men etter mye kritikk staket selskapet i sommer ut en ny kurs.

Acta er nå i ferd med å få alle sine finansrådgivere i den norske organisasjonen sertifisert, og etter kursomleggingen i sommer er selskapets nye mål at Acta skal være det foretrukne forvaltningselskapet for de 10-15 prosent mest velstående personene i Norden.

Les:
- Vi må gjenreise selskapet
Han velger kun kremkundene

Det er dette som nå gir resultater, ifølge Solberg:

- Acta Invests kundebase beveger seg i retning av High Net Worth Individuals (HNWI) segmentet i markedet, sier Solberg.

Han påper at Acta har hatt et sterkt kundefokus i kvartalet, og har arbeidet aktivt med å informere kundene om endringene.

- Våre eksisterende kunder har tatt godt i mot den nye modellen, og er tilfredse med de endringene vi har gjort. I løpet av 2009 har vi gitt klare råd om oppvekting av kundenes eksponering i aksjemarkedet gjennom aksjefond og forsikringsløsninger, og har dermed sikret kundene god avkastning i de sterke aksjemarkedene i år, sier Solberg i en melding.

- Risikoviljen er tilbake
Selv om finansmarkedene fortsatt er preget av noe usikkerhet, mener Acta at finanskrisen som oppsto i 2007, har avtatt, og at denne markedssituasjonen medfører mange gunstige investeringsmuligheter.

- Vi tror på et relativt godt marked fremover for risikoviljen er tilbake, sier Solberg.

Slanking i andre kvartal
I andre kvartal i år havnet Acta i minus, etter å ha karet seg såvidt i pluss i årets første kvartal. Men underskuddet i driftsresultatet knyttet seg til restruktureringskostnader. Uten disse ville det vært et overskudd på én million kroner.

Kostnadene i andre kvartal knyttet seg i stor grad til slanking av staben gjennom flere runder med oppsigelser. Antall ansatte er bare siste halve året redusert med 37 prosent til 270 personer.

Les:
Ingen flying start for "nye Acta"



Acta Holding ASA