Seismikkselskapet PGS leverer på linje med fjoråret i tredje kvartal, men skuffer likevel markedet som hadde sett resultatet høyere (se tabell).

company:pgs

Nå varsler konsernsjef Jon Erik Reinhardsen at oljeselskapene har begynt å stramme inn.

"Vi opplever økt fokus på å ivareta utbyttekapasitet blant våre klienter, som har innvirket på seismikk-investeringene. Forsiktighet fra kundene minker sannsynligheten for å se de normale økningene i multiklientsalget i fjerde kvartal", sier han i kvartalsrapporten.

PGS hadde en ordrebok på 579 milllioner dollar ved utgangen av tredje kvartal, opp 30 prosent fra foregående kvartal.

Selskapet guider et resultat før av- og nedskrivninger, renter og skatt (ebitda) på omkring 850 millioner dollar for 2013, en reduksjon i pre-funding-nivåene til 95-100 prosent og økt risiko i fjerdekvartalssalget.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans før dagens rapport ventes en ebitda på 894 millioner dollar for 2013.



Les også:

Ser mørke skyer i horisonten

- Veksten de kommende årene bekymrer

Ser ingen slutt på oljeboomen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.