DNB Markets er bekymret for hvordan planene om innføring av eiendomsskatt i løpet av 2017 og stenging av Oslo sentrum for biltrafikk innen 2019 vil påvirke markedet for næringseiendom.

Meglerhuset mener det påvirker verdsettelsen av Norwegian Property (NPRO) og Entra, fremgår det av en oppdatering tirsdag.

DNB skriver at NPROs standard leiekontrakter har betingelser som innebærer at leietaker dekker eventuelle nye skatter, men påpeker at selskap og leietakere etter hvert vil justere for disse økte kostnadene når nye avtaler skal forhandles.

«Samtidig vil et forbud mot biler kunne gjøre eiendommer innenfor ring 1 mindre attraktive som leieobjekter relativt til eiendommer f.eks. på Skøyen, Lysaker, Fornebu, samt nord og øst for sentrum», vektlegger DNB-analytikerne.

Nedgraderer

DNB nedgraderer NPRO til hold- fra kjøpsanbefaling, kutter kursmålet til 10,00 kroner fra 11,50 kroner aksjen.

Entra har på sin side ikke klausuler i leieavtalene om at leietaker tar ansvar for eventuelle nye skatter, og selskapet vil dermed i første omgang måtte dekke dette selv for den delen av porteføljen som ligger i Oslo, påpeker DNB.

På annen side, har Entra de seneste månedene kunngjort flere større avtaler som støtter DNBs estimater, og meglerhuset beholder dermed sin holdanbefaling på aksjen uendret. Kursmålet reduseres imidlertid til 72 fra 78 kroner aksjen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Fersk lokkeprisundersøkelse: - Flertallet av boliger i Oslo prises riktig

Deler ut private opplysninger om naboene

Håver inn i boligmarked med kresne kjøpere

Se DNTV: Slik lokker de unge til å spare

Slik lokker de unge til å spare
- Skal du kjøpe bolig i Oslo, bør du starte sparingen nå, er rådet Nordea gir til 18-åringer.
01:47
Publisert: