– Det så ut som verdens ende. Jeg har aldri sett noe lignende, sier Vreni Haussermann ved Huinay Scientific Centre, en av forskerne som gjorde oppdagelsen.

Opprinnelig ble det rapportert om 20 døde hvaler i området i april, og forskerne dro ut på en ekspedisjon for å gjøre en mer grundig opptelling i juni.

Da de fløy over området oppdaget de at tallet var langt høyere. Til sammen kunne de se 337 døde hvaler, inkludert kropper og skjeletter.

- Sannsynligvis enda flere

Området ligger 2000 kilometer sør for Chiles hovedstad, Santiago, og er svært øde.

– Det er fortsatt store områder vi ikke har nådd fram til, så det er sannsynligvis enda flere døde hvaler, sier Haussermann.

De døde hvalene hadde ingen synlige skader eller sår, og ifølge forskerne har de trolig omkommet som følge av et virus eller oppblomstring av skadelige alger.

Hvaldøden blir omtalt i den kommende utgaven av magasinet National Geographic, som finansierte ekspedisjonen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: WWF-rapport: – Det står dårlig til med havene


Solkrem skader korallrev verden over

Isbre på Grønland «krymper dramatisk»