Kilder sier til den amerikanske avisen New York Times at betalingsformidleren allerede har begynt å ansette personer i USA.

Planen skal, ifølge dem, være å lansere Klarnas tjenester i landet iløpet av 2015.

Selskapet har i dag 25 millioner kunder i 15 europeisk land, og en anslått verdi på 1 milliard dollar, ifølge New York Times og Dagens Industri.

Nylig mottok Klarna en risikokapital på 300 millioner dollar fra Sequoia Capital.

LES OGSÅ: - Mobilhandelen har eksplodert

- Et isfjell

Paypal er ansett å være den svenske betalingstjenestens hovedkonkurrent.

For å klare seg i konkurransen og kapre millioner av nye kunder, må selskapet bevise at deres «bak kulissene»-teknologi kan oppdage nettsvindel, skriver det amerikanske nettstedet.

- Ikke noe problem, ifølge den sveitsiske investoren Klaus Hommels. I tillegg til å backe Klarna, har Hommels investert i den svenske musikkstrømmetjenesten Spotify og mobilspillselskapet King.

- Klarna er som et isfjell, fordi kundene kun ser rundt en tidel av hva det gjør. Den egentlige hemmeligheten er hvordan kredittrisiko beregnes, mener han.

Dømmer brukerne

I motsetning de fleste andre betalingssystemer, krever ikke Klarna at du har penger på konto eller kredittkort før du kan kjøpe ting på nettet. Istedet går selskapet god for at du klarer å gjøre opp for deg, og påtar seg den finansielle risikoen du utgjør overfor for forhandlerne.

Deretter betaler du til Klarna, som er regulert i EU som en finansiell institusjon.

Denne risikoen regner Klarna ut i selve kjøpsøyeblikket, basert på oppgitt e-postadresse, postnummer, tilgjengelig kredittinformasjon og selskapets 170 millioner andre gjennomførte transaksjoner.

De fleste kjøpene godkjennes på mindre enn et sekund.

Tilpasset risiko

Selskapet tjener penger på å ta en prosentandel av hver transaksjon fra forhandlerne, samt å tilby forbrukerne utsatt betalingsfrist.

Det er bare ett problem: Klarna sitter igjen med gjelden når du ikke betaler.

- Spørsmålet er hvor mye gjeld selskaper som Klarna kan håndtere, sier betalingsanalytiker Alistair Newton i researchselskapet Gartner.

Klarna hadde lave ensifrede misligholdsrater i de nordiske landene, men da selskapet lanserte sine tjenester i Tyskland, spratt disse i været.

Risikomodellene som hadde vist seg vellykket i Norden, hadde ikke blitt justert for kredittopplysninger om tyske kunder.
Nå bygger Klarna risikoalgoritmer for hvert enkelt land de opererer i.

- Vi kan ikke veie opp for all risiko, sier Klarna-gründer Niklas Adalberth, som vil gjøre de nettbaserte transaksjonene «like enkelt som å bruke Google».

 

Les også:
Audi tilbakekaller 70.000 biler
- Har opptrådt amatørmessig
Kritiserer Nerdrums opptreden  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.