Nobeldirektøren kommer med brannfakkelen i et intervju med Aftenposten.

– Jeg er litt usikker på hvor mye jeg skal si om Jagland nå. Men jeg kan gi et resonnement om noe som veldig mange er opptatt av: Hvem bør sitte i Nobelkomiteen? Jeg har tre punkter, sier han i intervjuet.

– Punkt 1 er at jeg mener at utlendinger i komiteen ikke er en god idé, sier han.

– Punkt 2: Du nevnte Jagland, fortsetter han til intervjueren.

– Etter å ha tenkt mye på dette har jeg kommet til at tidligere stats- og utenriksministre ikke bør sitte i komiteen. Å få verden til å forstå at komiteen er uavhengig, er en vanskelig oppgave i seg selv. Vi kjemper i motbakke for å få verden til å forstå hva det betyr. Lasset blir for tungt å dra hvis det er tidligere stats- og utenriksministere i den. Dette er et syn som har vokst fram hos meg, sier Lundestad.

– Punkt 3: Det kan sies mye om de som Stortinget har oppnevnt som medlemmer til komiteen, men jeg synes ikke jobben har vært spesielt imponerende, fortsetter han.

Den avtroppende Nobel-direktøren gjør det samtidig klart at medlemmene må kunne snakke engelsk godt.

LES OGSÅ: Gustav Witzøe vant i lagmannsretten

Enighet om ny asylavtale

Italias kredittverdighet nedgraderes (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.