Enda en sjef i Barclays trekker seg som følge av renteskandalen som har rammet storbanken.

Tirsdag ble det først kjent at Barcleys konsernsjef, Bob Diamond, går av. Få timer senere kom nyheten om at en annen av bankens ledere, Jerry del Missier, også trekker seg.

Del Messier ble for mindre enn to uker utnevnt til konserndirektør for den daglige driften i banken etter å ha ledet meglerhusvirksomheten i tospann med Rich Ricci.

Del Messier har også vært den nest høyest gasjerte i selskapet, etter toppsjefen. I 2010 dro han inn 14,2 millioner pund, over 130 millioner kroner i jobben.

Skandale
Direktørene går av etter at flere av bankens ansatte er tatt i manipulasjon av Libor-renten. Libor – London Interbank Offered Rate – en styringsrente som bygger på rentesatsene for lån banker imellom, og som danner basis for prissetting av alt fra kredittkorttjenester til finansielle transaksjoner. Saken har skapt stort oppstyr i Storbritannia.

– Presset på Barclays har nådd et nivå der det er blitt skadelig for banken, var forkl#229en Diamond ga for sin avgang.

Sinne
Som følge av et forlik med myndighetene godtok investeringsbanken i forrige uke å betale 2,7 milliarder kroner i bot for lovbruddene. Dette har imidlertid ikke dempet reaksjonene fra kunder og politikere, som har uttrykt sinne over det de mener vitner om en grisk bankkultur.

– Inntrykket som er skapt den siste uken av Barclays og bankens ansatte, er langt unna sannheten, fastholder Diamond.

Amerikaneren begynte i Barclays for 16 år siden og ble toppsjef i 2007. Han er en av verdens best betalte bankmenn og tjente til sammen 166 millioner kroner i fjor. Detaljene rundt sluttavtalen hans er foreløpig ikke kjent.

Mulig gransking
De to direktørene gikk av dagen etter at styrelederen Marcus Agius også valgte å trekke seg. Tirsdag fikk imidlertid Agius i oppgave av Barclays å finne Diamonds etterfølger.

Barclays er Storbritannias tredje største bank, og statsminister David Cameron har ymtet frempå om en gransking. Finansminister George Osborne sier at han håper Diamonds avgang er det første skrittet i retning av økt ansvarlighet i det britiske bankvesenet.

– Dette er rett avgjørelse for Barclays og for landet. Barclays må konsentrere seg om å låne ut penger til britisk økonomi og ikke være opptatt av en krangel om hvem som skal lede banken, sier Osborne. (©NTB)

Les også:
Barclays styreleder går av

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.