Nordea kutter rentene, like etter at Norges Bank kuttet styringsrenten torsdag.

Les mer her: Norges Bank kutter renten

Nordea kutter veiledende listepris på boliglån med 0,25 prosentpoeng.

Ny veiledende listepris for unge under 34 år og Premium-kunder blir 2,65 prosent. Kunder som binder lånerenten, kan få en rente helt ned til 2,45 prosent, heter det i en melding fra banken.

Innskuddsrenten blir redusert med gjennomsnittlig 0,33 prosentpoeng.

Følger opp

Like etter rentebeslutningen kunngjør også Danske Bank at de kutter rentene.

Endringer i konkurransesituasjonen og fallende markedsrenter samt et uttalt mål om vekst i det norske markedet er bakgrunnen for rentekuttet som innebærer at renten på ordinære boliglån kuttes med inntil 0,25 prosentpoeng, heter det i meldingen fra Danske Bank.

Ny boliglånsrente til unge blir 2,50 prosent, og unge Akademikere 2,25 prosent.

For nye kunder får de nye rentesatsene virkning fra 22. juni. For eksisterende kunder gjelder 7. august.

Enda en bank

Også SpareBank SR-Bank setter ned rentene etter torsdagens rentekutt fra Norges Bank.

Etter renteendringen blir laveste veiledende pris fra SpareBank SR-Bank 2,6 prosent for boliglån for unge og for boliglån med samlet belåning innenfor 60 prosent.

Dette tilsvarer en rentenedsettelse på henholdsvis 0,30 og 0,35 prosentpoeng. Øvrige kunder vil få en rentenedsettelse på inntil 0,25 prosentpoeng.

Fra og med 20. august vil banken også regulere ned betingelsene på innskudd med i snitt 0,3 prosentpoeng.

De nye betingelsene vil for nye lån gjøres gjeldende fra mandag 22. juni og fra 4. august for eksisterende lån.

Også SMN

- Renta vi betaler for å låne i pengemarkedet har falt siden forrige rentekutt i januar, og det kommer nå alle våre boliglånskunder til gode. Laveste flytende rente på utlån i SpareBank 1 SMN blir 2,5 prosent, opplyser informasjonsdirektør Hans Tronstad i SpareBank 1 SMN.

Banken kutter renten mest for unge kunder under 34 år, samt kunder med god sikkerhet og god betjeningsevne, heter det i en melding.

Ny rente på Boliglån for unge blir 2,7 prosent, mens unge medlemmer av LO får 2,5 prosent. Laveste veiledende pris for øvrige kunder blir 2,8 prosent.

SpareBank 1 SMN endrer også prisene på bankinnskudd. Renten på alle innskuddsprodukt med flytende rente reduseres med i gjennomsnitt 0,25 prosentpoeng. Endringene trer i kraft 29. juni for nye kunder og 17. august for eksisterende kunder.

DNB kutter

DNB kutter veiledende listepris på boliglån til 2,65 prosent for unge under 34 år og SAGA-kunder, og 2,90 prosent for ordinære lån over to millioner, kommer det frem i en melding torsdag.

De nye prisene gjelder umiddelbart for nye lån. For eksisterende kunder trer renteendringen i kraft 23. august.

DNB endrer også prisene på bankinnskudd, med i snitt 0,39 prosentpoeng.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Nordeas toppsjef henger i en tynn tråd

Kronen stuper