Torsdag kunngjorde Norges Bank at styringsrenten kuttes til 1,00 prosent.

Les mer her: Norges Bank kutter renten

Rentebeskjeden førte til at kronen umiddelbart ble svekket.

Før rentebeslutningen ble kjent kostet én euro 8,65 kroner. Én dollar kostet 7,60 kroner.

Kort tid etter klokken ti måtte du ut med 8,74 kroner for en euro og 7,68 kroner for en dollar.

- Kuttet kom jo, men rentebanen er lavere enn vi ventet. Vi var av de som ventet lavest rentebane. Vi hadde ventet en bunn på 90 punkter. Nå er bunnen 83 i fjerde og første kvartal. Dette er på nedsiden, absolutt, sier valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets.

Svekkes under pressekonferanse

Kronebevegelsene ble noe reversert i forkant av pressekonferansen til Norges Bank klokken 10.30 torsdag.

I løpet av pressekonferansen svekkes kronen imidlertid mer. I skrivende stund må du ut med 8,81 kroner for en euro og 7,73 kroner for en dollar.

Direktør Birger Vikøren for pengepolitikk i Norges Bank sa under pressekonferansen at kronen ventes å være svakere fremover.

DN BØRS & MARKED: Følg utviklingen i kronekursen her

Kan svekkes mer

Østnor i DNB Markets synes ikke det er overraskende at kronen svekkes. I forkant av rentemøtet har kronen blitt noe styrket. Til tross for de store bevegelsene etter rentebeskjeden, er kronen på de samme nivåene nå som den var for noen dager siden. Østnor mener det er overraskende at kronen ikke ble ytterligere svekket.

- Det er overraskende at den ikke går mer ned. Det kan komme mer kronesvekkelse nå i det korte bildet. De har sannsynlighetsovervekt for ytterligere et kutt, sier Østnor.

- Dette var definitivt en overraskende lav rentebane, gjentar valutastrategen.

Ifølge Østnor skal vi ikke se bort i fra at kronen blir mer svekket. Det overrasker ham ikke om en må ut med over 8,80 kroner for en euro på kort sikt.

Følg alle valutakursene her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Ny aktør kjøper for milliarder på sokkelen

Storbanker kutter låne- og innskuddsrentene  

Se DNTV: - Vi trenger en normal prisutvikling i boligmarkedet

- Vi trenger en normal prisutvikling
Finansminister Siv Jensen (Frp) setter ut det hun selv kaller et "blinkende trafikklys".
02:12
Publisert: