Oljeselskapet Statoil har gjort et lite gassfunn etter boring av en undersøkelsesbrønn i utvinningstillatelse 104 ved Osebergfeltet i Nordsjøen, opplyser Oljedirektoratet i en pressemelding torsdag morgen.

Foreløpig beregning av størrelsen på funnet er på mellom en og to millioner standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbare oljeekvivalenter. Funnet vil bli vurdert utviklet som del av «Oseberg Future fase 2»-prosjektet, opplyser direktoratet.

Brønnen er boret rundt 5,5 kilometer vest for Oseberg Sørfeltet i midtre del av Nordsjøen og 140 kilometer vest for Bergen.

Statoil er operatør i utvinningstillatelse 104 med en eierandel på 49,3 prosent. Andre rettighetshavere er Petoro med 33,6 prosent, Total med 14,7 prosent og Connocophillips med 2,4 prosent.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Formuen er kraftig barbert

Seadrill-sjefens 2016-plan: Konservere kontanter og adressere finansieringsbehov

- Vi kommer til å få et tungt år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Maaemo får sin tredje Michelin-stjerne

Maaemo får sin tredje Michelin-stjerne
Benjamin Ausland, hovmester på Maaemo, er svært fornøyd med utmerkelsen og de ansatte jubler.
01:39
Publisert: