Torsdag ble det kjent at Innovasjon Norge har ansatt HP Norge-sjef Anita Krohn Traaseth (42) som administrerende direktør.

På søkerlisten til jobben sto det 66 personer, deriblant eksstatsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Schjøtt-Pedersen har tidligere omtalt toppjobben i Innovasjon Norge som «drømmejobben», og sa nylig til DN at han har hatt stillingen i tankene i mange år.

Noen timer etter at det ble kjent at organisasjonen hadde valgt Krohn Traaseth til fordel for Schjøtt-Pedersen, skrev hun en melding til han på Twitter:

- Din og min profil hadde vært den "komplette", men er sjelden, la oss skape flere morgendagens ledere med den bredden? Kaffe en dag?

- Ja, selvsagt

Schjøtt-Pedersen har ikke benyttet det sosiale nettverket til å besvare meldingen. Fredag kan han riktignok fortelle DN at han har takket ja til invitasjonen.

- Ja, selvsagt. Det har vi allerede avtalt, sier Schjøtt-Pedersen.

Han ønsker ikke å utdype svaret, og vil heller ikke snakke om drømmejobben som glapp.

- Jeg tar beslutningen til Innovasjon Norge til etterretning og har ingen kommentar utover det, sier han.

Møtes i juni

Krohn Traaseth skriver i en tekstmelding til DN at hun «setter stor pris på at han sa ja til invitasjonen».

- Vi skal møtes i juni, forteller hun og legger til at de to verken kjenner hverandre fra før eller har hatt møte tidligere.

- Vi har nok mye å snakke om. Jeg skal lytte og lære, skriver den påtroppende Innovasjon Norge-direktøren.

- Hva mener du med at dere til sammen har «den komplette profil»?

- Han har politisk erfaring, jeg har næringsliv. Denne kombinasjonen er det viktig for mange ledere og toppledere å forstå verdien av fremover. Ikke minst for å lykkes med en felles omstillingsprosess- og prosjekt som vi står overfor som land. Det er en tverrpolitisk oppgave der det offentlige, private og politiske må spille tettere sammen for å lykkes, svarer Krohn Traaseth.

Ble headhuntet

Torsdag fortalte HP Norge-sjefen at hun ble «headhuntet» til stillingen som Innovasjon Norges nye direktør. Beslutningen om å forlate it-selskapet var ikke enkel, erkjente hun, og viste videre til at Innovasjon Norge sender et signal ved å velge hennes «profil»:

- Jeg er opptatt av folk, innovasjon i praksis, teknologiens påvirkning og muligheter uavhengig av bransje, nytenking innenfor etablert industri, engasjement og synliggjøring av kompetansen blant mine nye kolleger i Innovasjon Norge. Og ikke minst kultur, sa hun til DN.

Krohn Traaseth har vært i HP Norges ledelse i nesten fem år. Før dette har hun blant annet vært administrerende direktør i kommersialiseringsselskapet Simula Innovation og gründerselskapet Intelligent Quality AS.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har på sin side en 25 år lang fortid fra Stortinget. I februar registrerte han et firma i Brønnøysund som blant annet skal gi råd om « ... håndtering av spesifikke enkeltsaker, herunder om tilrettelegging av saker for behandling hos offentlige myndigheter». Etter formålsparagrafen skal Schjøtt-Pedersen også bistå med «foredrag om tema knyttet til politikk, næringsliv og samfunnsliv».

Schjøtt-Pedersen ble ilagt seks måneders karantene fra regjeringsskiftet sist oktober. Dermed kunne han først gå i gang med eget selskap fra 15. april.

Krohn Traaseth begynner i Innovasjon Norge 15. september. Se hele søkerlisten til jobben her. (ekstern lenke)

Les også:
Nekter å røre boligskatten
IMF bekymret over det norske boligmarkedet
- De vil stjele pengene dine (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.