Det viser tallene fra Karriérebarometeret, en undersøkelse som for tredje år på rad utføres blant norske studenter, skriver Aftenposten.

Private arbeidsgivere som Statoil, SINTEF og Aker Solutions topper listen for ingeniørstudentene, mens Statoil, Aker Solutions og Orkla er mest attraktive for økonomistudentene.

– Det viktigste for studentene er en prestisjefylt bransje, bedrifter der de kan få brukt kompetansen sin og som gir karrieremuligheter internt. Deretter kommer selskapets image inn i bildet, sier Arve Kvalsvik, konsulent i selskapet Evidente som står bak undersøkelsen sammen med mediebyrået KarriereStart.

Han tror offentlige selskaper blir sett på som trauste og kjedelige.

Den eneste offentlige arbeidsgiveren på ønskelisten til de rundt 8.500 studentene som har blitt spurt, er Innovasjon Norge. Det er økonomistudentene som har stemt fram selskapet på sin ti-på-topp-liste.

Les også:
- Vi må se om trenden fortsetter i minst ti år før vi spretter champagnen
Hyller Norge
Det elegante valg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.