Latter og Stand Up Norge økte ifjor driftsresultatet til 17,7 millioner kroner, fra 15,9 millioner året før, skriver konsernet i en pressemelding fredag.

Oppgangen forklares med flere arrangementer for næringslivet og bedret driftsresultat i restauranten og på eventavdelingen.

- Vi feiret tiårsjubileum for Latter i høst, og det er svært gledelig at våre gjester i jubileumsåret bruker det totale tilbudet på huset mer enn noen gang, sier eier og styreleder Elina Krantz i Stand Up Norge i meldingen.

170.000 gjester

Krantz er eneeier av Krantz Holding som igjen eier Stand Up Norge. Hun startet selskapet i 1997. Målet var å samle ferske og erfarne komikere under én paraply - og klare å selge dem tilstrekkelig til å leve av det som manager.

Det har hun åpenbart fått til: I dag regnes Krantz i Norge som én av underholdningsbransjens mektigste.

I fjor hadde virksomheten på Aker Brygge i Oslo nær 170.000 gjester på ulike arrangementer, opplyses det i fredagens melding. Her påpekes det også at Krantz samtidig tok Krantz steget videre og etablerte en egen TV-produksjonsavdeling.

- Å bringe folk til komikerne på Latter og komikerne til folket på TV mener vi er en god kombinasjon, sier hun.

- Masse hardt arbeid

Dermed er liten tvil om at Krantz kan fortsette å leve nyte godt av suksessen.

I 2013 hadde Krantz Holding en omsetning på 104 millioner kroner, en økning på 2,6 prosent fra året før. Da hadde selskapet de siste fem årene levert et samlet overskudd på 65 millioner kroner.

Selv mener hun det ikke er noen spesiell hemmelighet bak det økonomiske lattereventyret.

- Det er først og fremst masse hardt arbeid. Men vi har merket en betydelig økning i firmamarkedet den senere tid hvor vi kan tilby en pakke med middag og forestilling, sa Krantz til DN i slutten av mai i fjor.

Tredelt konsern

Hele konsernet består av Stand Up Norge, SUN Restaurant og SUN Kultur.

Event- og restaurantvirksomheten sto ifjor for resultatveksten, med en økning i driftsresultatet på to millioner kroner.

Komiker- og showvirksomheten hadde en liten nedgang i driftsresultatet på 250.000 kroner fra året før. Den samlede omsetningen i konsernet ble 135,3 millioner kroner i 2014, ifølge fredagens melding.

Les mer:
Sjeføkonom om regjeringens jobbanslag: - Ganske så oppsiktsvekkende
Banken bladde opp etter renteløfte
- Har svekket seg mye raskere enn vi hadde sett for oss (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.