Det er aktuelt for Hordaland-kommunen Voss å slå seg sammen med Aurland, Granvin og Vik.

Ifølge Bergens Tidende er det imidlertid et flertall på 58 prosent i Granvin for å bli en del av Indre Hardanger sammen med Eidfjord, Ulvik og Ullensvang. Voss-alternativet fikk bare 41 prosent. I Ulvik har 57,4 prosent stemt ja til Indre Hardanger.

Til sammen 31 kommuner i en rekke fylker har rådgivende folkeavstemninger mandag, blant dem byene Narvik og Steinkjer.

Ja og nei i Trøndelag

I kommunene Namdalseid og Fosnes er det flertall for den nye storkommunen Midtre-Namdal, mens en av de andre aktuelle for sammenslåingen, Flatanger, har flertall for å bestå som egen kommune.

Den nye Midtre Namdal kommune kan komme til å bestå av Namsos, Fosnes, Overhalla, Namdalseid, Flatanger og Høylandet.

I Flatanger vil 74 prosent beholde kommunen som selvstendig, ifølge Kommunal Rapport.

I Namdalseid og Fosnes er det henholdsvis 62 og 74 prosent for en storkommune. For de siste kommunene er resultatet så langt ikke kjent.

Er positive

I Namsos er det ikke folkeavstemning, men en innbyggerundersøkelse viser imidlertid at 71 prosent er positive til en sammenslåing.

I Snåsa kommune sier 70 prosent nei til en sammenslåing med Steinkjer, mens det ifølge forhåndsstemmene er flertall for tilsvarende sammenslåing i Verran. Forhåndsstemmene i Steinkjer tilsier sammenslåing, ifølge Trønder-Avisa. Der har imidlertid valgdeltakelsen vært lav. 

Følg markedet på DN Investor

Hør DNs podkast

En Facebook-felle for norske medier, Skam, et norsk mediekonsern på vei til verdensherredømme og en John Fredriksen spesial.

 

Se DNtv:

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Les også:

Dette er hans største bekymringer for oljeprisen

Sjefen tok millioner – advokaten ble dømt dnPlus (DN+)

- Nedgangen kommer til å bli vesentlig mindre i 2017 enn den er i år  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.