Mandag publiserte Statistisk sentralbyrå tallene for konsumprisvekst og kjerneinflasjon i april.

Prisveksten var i tråd med markedets forventninger, men imidlertid betydelig lavere enn Norges Banks anslag.

Les mer her: - Det er et økende gap til det Norges Bank har sett for seg

Etter publiseringen har kronen blitt svekket. Like før klokken 10 fikk du en euro for 8,39 kroner, nå må du ut med 8.42 kroner for en euro.

Før tallene kom fikk du en dollar for 7,50 kroner, mens du i skrivende stund må ut med 7,55 kroner for en dollar.

Et britisk pund kostet like før klokken ti 11,57 kroner, nå koster et pund 11,64 kroner.

Inflasjon under målet

- Prisveksten skuffer, noe som bidrar til å styrke vår allerede sterke tro på at Norges Bank vil kutte renten i juni. Det var store bevegelser i enkeltgrupper i mars, og denne månedens utfall var derfor ekstra usikkert. I april blir prisveksten trukket ned ekstra av påskerelaterte (og dermed midlertidige) faktorer, men det underliggende inflasjonsbildet er også svakere enn sentralbanken hadde ventet, skriver seniorøkonom Kjersti Haugland i DNB Markets i en oppdatering.

Ifølge henne bidrar nå høyere importprisvekst til å løfte inflasjonen, men denne effekten er midlertidig, med mindre kronen svekker seg betydelig fremover.

- Med moderate lønnsoppgjør og utsikter til en noe sterkere krone ligger det an til inflasjon under målet i de kommende årene, understreker Haugland. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på Dn.no:

Fikk 110.000 følgere på 30 minutter

12 spisesteder stengt etter storkontroll

Vant prestisjefyllt bankjobb