Bergen-baserte Norges Handelshøyskole (NHH) tar opp kampen med Handelshøyskolen BI om utdannelsesmarkedet for bedrifter i Oslo.

Tirsdag var det offisiell åpning av NHHs nye avdeling i Oslo. I samme hus som samarbeidspartner AFF skal skolen tilby etter- og videreutdannelseskurs. AFF har allerede etablert et kurs- og kontorlokale på Solli plass i Oslo.

– Vi kan ikke slå BI på volum. Vi har rundt 400 etterutdanningsstudenter, BI har vel 9000. Vi håper å ta toppen av markedet. Så får de ta resten, sier NHH-rektor Frøystein Gjesdal og smiler.

BI-rektor Inge Jan Henjesand deltok på konkurrentens Oslo-åpning. Foto: Melisa Fajkovic
BI-rektor Inge Jan Henjesand deltok på konkurrentens Oslo-åpning. Foto: Melisa Fajkovic (Foto: Dagens Næringsliv)
Rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI var også til stede på den offisielle åpningen av konkurrentens Oslo-avdeling. Han mener det er plass til begge i byen.

– NHH-rektor Gjesdal vil ikke konkurrere med BI på volum, men sier de skal «ta toppen»?

– Norsk næringsliv blir mer internasjonalt, både BI og NHH konkurrerer med internasjonale aktører om internasjonale bedriftskunder. Vi kan godt presse hverandre til å bli bedre til å få toppen av markedet, sier Henjesand.

Stagnert i Bergen

Administrerende direktør Nina Skage ved NHH sier opprettelsen av Oslo-avdelingen ikke skal gå ut over virksomheten i Bergen. Samtidig har kursaktiviteten i Bergen stagnert de siste årene. Derfor skal skolen jobbe mer aktivt fra Oslo for å markedsføre utdannelsesprogrammer mot ansatte og ledere i hovedstaden.

– Det er ikke til å legge skjul på at det er her i Oslo de største bedriftene befinner seg. Nå kan vi utvide våre leveranser til disse, sier Skage.

Skolen har også tidligere hatt «NHH Executive»-ledersamlinger i Oslo, men vil nå få sitt eget hus og bli mer synlig i byen.

Under åpningen tirsdag minnet rektor Gjesdal om at NHH også tidligere hadde et utdannelsestilbud i Oslo, der blant annet finansminister Siv Jensen ble utdannet. Gjesdal garanterer imidlertid at de «vanlige» økonomistudentene på bachelor- og masternivå fortsatt skal holde til i Bergen.

Studenthus

Rektoren håper samtidig at Oslo-lokalet kan være et møtepunkt for tidligere studenter, som strømmer til hovedstaden etter endte studier.

– Det er viktig å ha god kontakt med kandidatene våre. Vi hadde noen tidligere studenter innom her tidligere i dag. Det var stor begeistring for dette, jeg håper de kan møtes her, sier Gjesdal.

NHH-student Marie Lerøy deltok på åpningen av skolens Oslo-avdeling tirsdag. Foto: Melisa Fajkovic
NHH-student Marie Lerøy deltok på åpningen av skolens Oslo-avdeling tirsdag. Foto: Melisa Fajkovic (Foto: Dagens Næringsliv)
NHH-student Marie Lerøy hadde tatt turen fra Bergen for å være med på åpningen i Oslo, i håp om å møte potensielle foredragsholdere til den studentdrevne konferansen NHH-symposiet i mars. Hun tror mange studenter vil sette pris på et møtested i Oslo etter studiene.

– Jeg er noe så sjeldent som en bergenser på NHH, men de fleste ender jo opp i Oslo, sier hun.

Les også:

- Kan bli en utmerket norsklærer uten firer

Han får millionstipend av Statoil

  Studentprosjekt ble bedrift (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.