Aluminiumsprodusenten Hydro fikk et driftsresultat på 620 millioner kroner i andre kvartal i år. Det var ventet en driftsresultat på 703 millioner. Selskapet oppnådde et rapportert driftsresultat på 376 millioner kroner i andre kvartal 2013.

- Jeg er glad for å se en rekordhøy produksjon på over seks millioner tonn på årsbasis ved aluminaraffineriet Alunorte i Brasil, men dessverre er resultatene fortsatt svake. Forbedringsprogrammet "Fra B til A" er imidlertid fortsatt i rute, og effekten av dette bør begynne å gi seg utslag på bunnlinjen i kvartalene som kommer, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en melding tirsdag

Ned 200 millioner

Hydros driftsresultat for andre kvartal i år er en nedgang på over 200 millioner kroner, som tilsvarer 25 prosent fra første kvartal i år, da selskapet endte med et resultat på 822 millioner kroner.

- Lavere energipriser og lavere energiproduksjon er grunnen til at resultatet falt med 200 millioners fra første til andre kvartal i år, forklarer Brandtzæg på selskapets kvartalspresentasjon tirsdag.

Selskapet fikk et resultat før skatt på 421 millioner kroner, langt under det ventede resultatet på 653 millioner kroner.

Rapportert nettoresultat ble 269 millioner kroner, mot ventet 415 millioner kroner.  Det er en betydelig økning fra andre kvartal 2013, der det rapporterte nettoresultatet endte på 637 millioner kroner i minus.

Det justerte driftsresultatet endte på 544 millioner kroner. Det var ventet et underliggende driftsresultat på 717 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans, som er eksklusive engangsposter på 14 millioner kroner.

Dette på tross av at omsetningen ble høyere enn forventet andre kvartal i år. Hydro omsatte for 18.540 millioner kroner i andre kvartal, mot ventede 16.814. I andre kvartal 2013 omsatte selskapet for 16.052 millioner kroner.

Det fremkommer av selskapets kvartalsrapport tirsdag.

Etterspørselen økte

- Etterspørselen etter aluminium er fortsatt høyere enn produksjonen, noe som fører til et stramt marked, og vi ser at "all-in"-metallprisene ligger på det høyeste nivået vi har sett siden 2012. Vi fortsetter arbeidet for å forbedre oss langs hele verdikjeden, sier Brandtzæg.

«Global etterspørsel for primæraluminium, eksklusive Kina, steg fire prosent sammenlignet med både første kvartal 2014 og andre kvartal 2013. Annualisert forbruk steg til 27,5 millioner tonn i andre kvartal. Den tilsvarende produksjonn steg også, til totalt 26,0 millioner tonn», heter det i rapporten.

Det opplyses også at Hydro allerede har solgt rundt halvparten av den ventede produksjonen av primæraluminium, ekslusive Qatalum, for tredje kvartal 2014 til en gjennomsnittlig pris på rundt 1.825 dollar pr tonn.

Skifter beite

Mandag meldte konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Hydro at han blir ny konsernsjef i gjødselsprodusenten Yara International. Han tiltrer senest 1. februar 2015.

Frem til 2004 var Yara en del av Hydro, men ble skilt ut som et eget selskap og børsnotert under navnet Yara International ASA den 25. mars 2004.

Norsk Hydro

 

Les også på DN.no:

Knallrøde tall fra Credit Suisse

Fikk angst etter børsnotering

Asia i dag: Knuser Apple i Kina (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.