Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum og forfatter Tom Egeland er blant dem som har opplevd å bli utestengt fra Facebook etter å ha postet det kjente bildet som viser barn på flukt under Vietnamkrigen. Et av barna er en naken jente, og Facebook hevder at bildet strider mot deres regler mot nakenhet.

Les også: Nettavisen-redaktør utestengt fra Facebook

Fredag vier Aftenposten hele forsiden til den samme saken, og også statsminister Erna Solberg (H) har nå postet bildet på sin Facebook-profil med en kommentar om at Facebook tråkker feil og bidrar til å bremse ytringsfriheten.

Les også: Erna Solberg: – Facebook tråkker feil

Etisk?

Nå mener Norsk Presseforbund at etikkrådet må vurdere om Facebook opptrer etisk, melder NRK.

– Å dele dette bildet er så solid innenfor ytringsfriheten som det går an å komme. Nå har Facebook over lang tid valgt å ikke bedre sin praksis, men heller intensivere sensuren, sier generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund.

Statens Pensjonsfond – utland, populært omtalt som oljefondet, har investert om lag 13,5 milliarder kroner i Facebook, og eier 0,52 prosent av aksjene i selskapet.

Løken Stavrum sier at hun håper på global oppmerksomhet om saken.

– Oljefondet må utøve eiermakt, og vurdere om de kan kritisere hvordan Facebook styrer den offentlige samtalen, sier generalsekretæren. (©NTB)

Les også:

Fortsatt kraftig prisvekst i Norge

Celina Midelfart satser mer i Storebrand

Lufthansa vendte tommelen ned for SAS-oppkjøp

 

Se på DNtv:

«Kongens nei» norsk bidrag i racet mot Oscar
Erik Poppe har stor tro på at hans film «Kongens nei» vil nå helt til topps i Oscar-racet. – Tilbakemeldingene fra USA er gode, sier regissøren.
01:55
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.