Det var 18. februar at lekkasjen fant sted. En sprekk i en rørledning førte til at til sammen 4 kubikkmeter kondensat lekket ut, men det var ikke personell i området, og ingen ble skadd som følge av hendelsen.

Granskingen slår imidlertid fast at utfallet kunne blitt fatalt dersom personer hadde blitt eksponert for gassen. Statoils granskingsgruppe skriver at lekkasjer av denne størrelsen har storulykkepotensial hvis de antennes.

– Kondensatlekkasjen på Gudrun var alvorlig, og hadde storulykkepotensial. Statoil arbeider systematisk for å unngå gasslekkasjer, og læringen fra denne hendelsen skal omsettes til konkrete handlinger. Vi må sikre at dette bidrar til å hindre fremtidige hendelser, sier Øystein Arvid Håland, direktør for Sikkerhet- og bærekraft i Undersøkelse og Produksjon Norge.

Les også: - Det er for mye penger i oljemarkedet nå
Oljerørledning sprang lekk i California
Analytiker frykter baksmell for Statoil
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.