Når Norske Skog stenger produksjonen ved Follum på Ringerike om en knapp uke, står Viken Skog klare til å ta over området der den tradisjonsrike papirfabrikken har ligget.

Norske Skog skriver i en selskapsmelding mandag at det har inngått avtale om salg av Follum til Viken Skog, noe som vil gi et netto salgsinntekter på 60 millioner kroner.

Ifjor høst bød Viken Skog 280 millioner for Follum, da med tanke på å overta og drive produksjonen videre. Nå er det eiendommene og området som selges. Maskinparken vil bli brukt som reservedeler på andre anlegg, men mesteparten vil skrapes, ifølge kommunikasjonsdirektør Carsten Dybevig i Norske Skog.

- Norske Skog er svært tilfreds med at Viken Skog nå overtar arbeidet med å skape ny aktivitet på Follum, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog.

Viken Skog kommer til å ta over eiendom og anlegg i løpet av andre kvartal, heter det i meldingen. for Norske Skog gir salget en regnskapsmessig gevinst på 60 millioner kroner som blir bokført i første kvartal.

- Viken Skog vil utvikle en ny, fremtidsrettet treklynge med utgangspunkt i Follum. Beliggenheten og den eksisterende infrastrukturen i hjertet av Norges rikeste skogområder, gjør Follum til et naturlig sentrum for en offensiv satsing. Det vil være en milepæl for Ringeriksregionen at Follum nå blir et senter for bærekraftig utvikling av miljøvennlige produkter fra skogen, sier administrerende direktør Ragnhild Borchgrevink i Viken Skog.

Hun trekker frem at skogeierselskapet har hatt et samarbeid med Nærings- og handelsdepartementet når planene ble utarbeidet.

- Nå forventer vi at Regjeringen stiller opp med virkemidler som fremmer innovasjon og forskning innenfor skogbasert industri, for å bidra til det kjempeløftet vi nå står ovenfor, fortsetter hun.

Les også: Nedleggelsen av Follum kan bli utsatt

<b>Giske til Follum i ellevte time</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.