For vel et år siden måtte mannskapet i SAS godta store kutt i lønn og pensjoner for å redde flyselskapet. Etter kuttene er SAS’ lønnsnivå lavere enn Norwegians i hjemlandet, skriver Dagens Næringsliv i sin tirsdagsutgave.

– Endringene vi har gjort internt, er et stort steg for å bli konkurransedyktig med bransjen for øvrig. Lønnskostnadene er redusert, og vi kan bruke de ansatte mer fleksibelt når vi utvider rutetilbudet, sier informasjonssjef Knut-Morten Johansen i SAS.

En kabinansatt og purser i SAS tjener i gjennomsnitt 420.000 kroner i året. Til sammenligning tjener en «kabinansatt, junior» i Norwegian i gjennomsnitt 469.788 kroner, viser tall DN har innhentet.

– Det er klart man er nysgjerrig på lønnen hos Norwegian. Det er litt rart at de tjener bedre, men ingenting i flybransjen overrasker lenger, sier flyvert i SAS, Mona Villanger.

Les også:

<b>Norwegian: 1 - SAS: 6</b>

<b>Har fortsatt tillit til Norwegian</b>

<b>Passasjervekst for SAS</b>

Fakta om lønninger i Norwegian og SAS

  • Gjennomsnittslønn for en kabinansatt i SAS er 420.000 kroner. I dette tallet ligger både ansatte i Norge og utlandet, og det er ikke skilt mellom junior og senior-stillinger.
  • I Norwegian er lønnstallene brutt ned på både land og stillingnivå:
  • Kabinansatt, junior: 469.788 (Norge), 196.613 (Thailand), 212.092 (USA)
  • Kabinansatt senior: 510.126 (Norge), 231.166 (Thailand), 231.290 (USA)

Les hele saken i tirsdagens utgave av Dagens Næringsliv på papir, Ipad eller som e-avis.

Kjøp hele eavisen her (kr 35). (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.