Norwegian-sjef Bjørn Kjos bekrefter overfor Svenska Dagbladet at lavprisflyselskapet vil starte ruter fra Stockholm til Rio de Janeiro, Sør-Afrika og India neste år.

Dermed kan skandinaver, hvis alt går etter planen, fly direkte til OL i Brasil, som avvikles i august neste år.

I år får Norwegian bare én ny Dreamliner. Dette flyet skal imidlertid settes inn til ekspansjon fra London-Gatwick. Derfor blir det først nye langdistanseruter fra Skandinavia i 2016, da Norwegian får levert fire nye langdistansefly.

Om det også blir nye langdistanseruter fra Oslo, er ennå ikke kjent.

Det er ikke bare Norwegian som satser fra Stockholm: Til høsten starter SAS å fly direkte fra Arlanda til Hong Kong fem ganger i uken: Hit går SAS´nye direkterute

Må få på plass flylisensen

Men før Norwegian kan starte flyvninger til de nye langdistansedestinasjonene, må en amerikansk flylisens være på plass.

Norwegian svidde ifjor av totalt 117 millioner kroner i kostnader knyttet til manglende godkjennelse av EU-selskapets søknad om amerikansk flylisens.

Årsaken til at dette har tatt så lang tid, er at amerikanske flyselskaper og fagforeninger har satt seg kraftig på bakbeina. I et helt år har Norwegian ventet.

- Vi kan fly alt vi gidder i USA med den flylisensen vi har i dag. Det er først hvis vi begynner å tenke på å fly til for eksempel India eller Sør-Afrika at vi trenger den amerikanske flylisensen. I dag har vi forsåvidt ikke bruk for den, siden vi ikke har kapasitet til å utvide mer i 2015 uansett. Men i løpet av året må den være på plass, sa Bjørn Kjos til DN i forbindelse med kvartalspresentasjonen i forrige uke.

Les mer her: - Helt meningsløst!

Les også: - Vi har mye å ta tak i internt

Norwegian falt kraftig på Oslo Børs  

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.