Telenor-sjef Sigve Brekke og selskapet han leder er i hardt vær på grunn av korrupsjonssaken der deleide Vimpelcom er under etterforskning for korrupsjon mot presidentfamilien i Usbekistan for å få mobillisenser.

Onsdag kveld ble tidligere Telenor-direktør og Vimpelcom-sjef Jo Lunder pågrepet på Gardermoen.

Økokrim har nå opprettet egen sak mot Lunder.

Den 3. desember inviterer likevel Brekke og Telenor pressen på julemiddag på hovedkontoret på Fornebu.

På invitasjonen troner Brekke sammen med NRKs mangeårige debattleder i Dagsnytt 18, Anne Grosvold (65). Juletrærne er pyntet med blå Telenor-logoer og bak dem er det lun varme fra peisen.

«An engaging conversation»

Etter mottagelsen med drinker, men før middagen serveres, skulle Grosvold ifølge invitasjonen intervjue Sigve Brekke - under den engelskspråklige tittelen «An audience with Anne Grosvold & Sigve Brekke, where Anne will have an engaging conversation with the Telenor Group President and CEO.»

Uformelt og festlig

Telenor lover også en musikalsk opptreden og underholdning. Kvelden skal ifølge invitasjonen fra Telenor være uformell og festlig - og deltagerne fra pressen vil få anledning til å møte representanter fra Telenors ledelse og kommunikasjonsavdeling.

Etter at DN kontaktet henne om saken, trakk Grosvold seg fra oppdraget.

Melder avbud

- Jeg kommer ikke til å gjøre dette intervjuet. Det var litt ubetenksomt av meg å si ja til dette, men dette var et uformelt intervju foran kolleger uten at det var lagt noen føringer fra Telenors side på hvaslags spørsmål som skulle stilles. Det var ikke honorert, og jeg sto helt fritt, sier Anne Grosvold.

- Jeg tenkte det kunne vært greit, men ser det var en feilvurdering av meg og i strid med NRKs regelverk. Dette har jeg nå konsultert nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk om og vi er enige om den beslutningen. Jeg kan ikke gjøre annet enn å beklage og si jeg er lei meg, sier Anne

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

NRK vant seerne i oktober - og nå blir det fem nye år med ski

«Har PST så dårlig kunnskap at de ikke kan østkant-slang?»

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.