Politiadvokat Aage Sliper Midling i Trøndelag politidistrikt sier til TV 2 at de to er siktet for grovt bedrageri og at de vil bli framstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag.

Flere av selskapets kunder hevder de er blitt lurt inn i en avtale de aldri har ønsket. Politiet skal ha fått inn over 50 anmeldelser rettet mot selskapet den siste tiden.

– Vi foretok en ransaking hos firmaet i Trondheim søndag for å sikre bevis, sier Midling til Adresseavisen.

En av metodene som går igjen er at bedriftene blir bedt om å bekrefte opplysningene sine med en elektronisk signatur. Bedrifter skal også ha betalt flere tusen kroner for en falsk faktura de har fått tilsendt i posten. Blanketten er et tilbud om å bestille et nettprodukt eller en oppføring i en katalogtjeneste, men ser ut som et reelt fakturakrav.

Det siste året har Virke mottatt over tusen klager fra bedrifter som opplever seg svindlet av norske og utenlandske katalogselskap. Kravene de har fått tilsendt ligger på alt fra 2.000 kroner til 100.000 kroner.

Les også:
– Det er en uhorvelig arroganse i dette
Xi advarer: - Farlig periode for verdensøkonomien
Nå inntar bloggeren styrerommet dnPlus

DNtv anbefaler:

- Dette er bra!
DNs teknojournalist tester Play Station VR.
02:57
Publisert:

DNs podkast Finansredaksjonen: Derfor når oljeprisen 60 dollar. HørDNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus fortelle DN-kommentatorene BårdBjerkholt og Thor Christian Jensen hvorfor han tror Opec vil lykkesdenne gangen.

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.