Volkswagen Golf var den mest populære nybilen i Norge i april.

Dermed ble april den første måneden i år der en elbil ikke tronet øverst på Opplysningsrådet for Veitrafikkens månedlige statistikk. I januar og februar var Nissan Leaf på topp mens Tesla Model S kapret førsteplassen i mars.

Spent på el-Golf

Møllergruppen, som importerer Volkswagen i Norge, håper på å sette rekord i antall solgte Golf i år, selv om salget hittil i år har gått ned.

- Golf kommer til å bli Norges desidert mest solgte bil i 2014. Det er ikke umulig at vi kommer til å selge 10 000 Golf i år. Det hadde vært veldig artig hvis det skjer, siden Golf har 40-årsjubileum i år, sier Paul Hegna, direktør for konserninformasjon i Møllergruppen.

Hegna forteller at at selskapet har store forventninger til den elektriske Golfen kommer til sommeren.

Paul Hegna, direktør for konserninformasjon i Møllergruppen.
Paul Hegna, direktør for konserninformasjon i Møllergruppen.
- Det er veldig spennende med Volkswagen nå. Vi har fått en veldig god start i år og det er heller ikke så lenge til vi elektrisk Golf kommer på markedet. Vi har forhåndssolgt veldig mange biler og har nok aldri sett en så stor pågang på en ny modell før, sier han.

Ned, men over snittet

Det ble registrert 12 115 nye personbiler i Norge i april, en nedgang på 13,4 prosent sammenlignet med i fjor. Tallet ligger likevel godt over gjennomsnittet for april de siste ti årene.

Hittil i år ligger nybilsalget 1,9 prosent over salget i på samme tidspunkt i fjor.

Les også:

Hundrevis rammet av Norwegian-forsinkelser  

Luksus-lureri for 16 mill.  

Har brukt 5,5 millioner hver dag - 1826 dager på rad  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.