Registreringstallene i januar følger opp det stigende bilsalget fra ifjor.

10.991 biler registrert i januar er 4,4 prosent bedre enn samme måned i 2015, som riktignok var dårligere enn januar året før der igjen. Sammenlignet med gjennomsnittet for januar de siste ti årene, er det omlag 1000 biler fler.

Mens både Volkswagen og Toyota taper markedsandeler fra januar ifjor, er BMW en av vinnerene så langt i år med en vekst på nesten 70 prosent.

Plugger inn
Bilene som leder an er hybrider og elektriske biler.

18,1 prosent av bilene registrert i januar hadde hybriddrift, noe som er en økning på nesten 80 prosent fra samme måned ifjor. 897 av disse var ladbare hybrider. Her har utvalget økt betraktelig siden ifjor, og på listen finner vi blant andre de store luksussuvene BMW X5, Volvo XC90, Porsche Cayenne og Mercedes GLE.

Les test av BMW X5 plug in: Luksuriøs suv med to ansikter

Mens bruktimporten faller med 25 prosent på grunn av en svak norsk krone, er også denne dominert av ladbare biler. Kia Soul electric er mest populær, med Nissan Leaf på andreplass og den ladbare Mitsubishi Outlander på tredje. Disse tre står for nesten 500 av de totalt 1219 bruktimporterte bilene i januar.

Uten ledning
For de vanlige hybridene er det Toyota som sørger for veksten, spesielt med sin nye utgave av kompaktsuven Rav4, som det er registrert 317 hybriddrevne versjoner av i år, mot kun 11 bensindrevne varianter.

Den klart mest populære bilen er Volkswagen Golf med nesten 1000 registreringer. Den elektriske versjonen E-Golf står for hele 619 av disse. Deretter kommer BMWs elbil i3 på en andreplass, og Nissan Leaf på tredje blant elbilene. 105 Tesla Model S ble registrert i januar.

Her er de ti mest registrerte modellene:

Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken

Store suver vinner
Ved nyttår ble også engangsavgiften endret. Effektavgiften ble halvert og CO2-komponenten strammet inn. Det innebærer blant annet at effektsterke biler har blitt billigere.

Mest utslag har dette fått for de store luksussuvene, der blant annet BMW X5 i januar er BMWs nest mest registrerte modell, og XC90 er Volvos klart mest populære modell.

Topp 20 bilmerker:

Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken

 

Les også:  Bilene med ett års venteliste dnPlus (DN+)

Så mye koster VWs nye suv

Sjekk den nye suven fra Skoda

Se DN teste den nye Porsche 911, som det er registrert 6 av hittil i år, en vekst på 500 prosent!:

- Hurra, hurra!
Nå kommer Porsche 911 med turbo som standard. DN har kjørt den.
01:39
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.