BMW høster erfaringer fra sin elbilsatsning og kommer med en ladbar versjon av sin praktiske 2-serie Active Tourer.

Prisen er nå satt til 352.500 kroner, noe som plasserer bilen omlag på samme nivå som tilsvarende bil med dieselmotor på 150 hestekrefter.

For de pengene får man en drivlinje som minner om den som sitter i plug in-hybriden i8. Det betyr en tresylindret bensinmotor på 1,5 liter, samt en elmotor som samlet gir en effekt på 224 hestekrefter. Den elektriske motoren sitter på bakakslingen, noe som gjør bilen firehjuldreven. Null til 100 km/t går unna på 6,7 sekunder.

Les DNs test av i8: Tilbake til fremtiden

Bilen kan kjøres opptil 41 kilometer på strøm, og har et oppgitt forbruk på 0,2 liter. Det tilsvarer et CO2-utslipp på 46 g/km, noe som er med på å gi den gunstige prisen.

- Dette blir den første flerbruksbilen med plug-in hybridteknologi på markedet, og det er gledelig å kunne tilby denne til en meget gunstig pris, sier Christian Gottschalk, markeds- og kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Les også: Snart må halvparten av oss lade bilene våre

BMW har stor tro på denne modellen på det norske markedet, der ladbare hybrider hittil i år har en markedsandel på omkring 4,5 prosent.

-Med elektrisk firehjulsdrift, 400 liter bagasjeplass og automatgir som standard, tror vi at dette kan bli en av våre mest solgte modeller i 2016, sier Christian Gottschalk.

Bilen kommer til Norge i mars neste år.

Les duell mellom BMW 2-serien Active Tourer og Mercedes B-klasse:  Flerbrukskremen

Se video fra bilens debut i Frankfurt tidligere i høst:

BMW med nye hybrider
BMW med nye hybrider på bilmessen i Frankfurt.
01:32
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.