Lørdag gjennomførte statsminister Erna Solberg og DNs kommentator Kjetil B. Alstadheim en improvisert Twitter-duell om regjeringens bruk av oljepenger i statsbudsjettet.

Alstadheim antyder i en kommentar at Solberg og regjeringen mangler ryggrad, siden de fire ganger på ett år har tøyd handlingsregelen om bruken av oljepengene. Solberg mener Alstadheim ikke ser hele bildet, og at «alle fagøkonomer som uttaler seg mener det er en ansvarlig pengebruk i budsjettet».

Midt i ordskiftet spredte det seg noe usikkerhet blant enkelte av tilskuerne. For var det faktisk statsminister Erna Solberg som satt og twitret på en lørdags ettermiddag?

 

Esther Moe er redaksjonsleder i avisen Suldalsposten, og er kjent som en svært ivrig tvitrer hos sine over 6000 følgere.

Men hun fikk raskt avkreftet at det var statssekretær Julie Brodtkorb som i realiteten styrte Solbergs konto.

Kort tid senere varslet statsministeren at hun måtte avslutte twitterdebatten og prioritere potetskrelling.

Esther Moe sier til DN at hun ble nysgjerrig da en annen twitterbruker antydet at noen andre skrev statsministerens meldinger.

– Det hadde vært litt dumt om Erna Solberg ikke tvitret selv. Men jeg trakk jo et slags lettelsens sukk da hun svarte. Jeg synes det er fint at hun deltar i slike diskusjoner, og at hun svarer på slike meldinger. Det er nok ikke mange land der det er slik.

En undersøkelse fra Burston Marsteller som ble publisert i sommer viste at Erna Solberg er den mest aktive twitterbrukeren av alle statsoverhoder i Europa. 74 prosent av meldingene hun sender ut er svar på henvendelser fra følgerne på Twitter. Hun har i dag 110.000 følgere.

Les også:

Kommentar ga twitter-kamp
Buss-utfordrer konkurs etter under tre måneder
Bankansatt ba sjefen om 10.000 dollar mer i lønn  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.