– I likhet med Fabian håper jeg å kunne være en samlende ordfører. Jeg vil prøve å gjøre mye av det samme som ham. Vi er begge veldig glad i byen og ønsker å representere den på en god måte, sier han i et intervju med Aftenposten.

MDGs stortingsrepresentant Rasmus Hansson gjorde det klart natt til tirsdag at partiet vil kreve ordføreren i Oslo, men det er trolig bare gjennom et samarbeid til venstre at det ønsket kan gå i oppfyllelse.

Inntil videre holder imidlertid MDG fast på at de ikke vil velge side, og de har også åpnet for forhandlinger med borgerlig side.

– Vi holder på det at vi er blokkuavhengige, at vi vil samarbeide med dem som gir oss mest på miljø- og klimasiden, sier Sultan.

Uansett må de rødgrønne partiene Arbeiderpartiet, SV og Rødt godta å gi fra seg ordførervervet, og Raymond Johansen er ikke klar til det ennå.

– Jeg har ikke tenkt å begynne å forhandle i VG, men vi har tradisjon i Oslo for at det er det store posisjonspartiet som har hatt ordføreren, sier han til VG.

Sultan understreker at uansett vil MDGs valgseier føre til en grønnere politikk i Oslo.

– Det viktigste for oss er å få gjennomslag for politikken vår. At det skal bli færre biler i Oslo, et sammenhengende sykkelveinett og et bedre kollektivtilbud. Vi er klar til å snakke med alle partier, sier han. (©NTB)

Les også:

Professor om Miljøpartiet de grønnes politikk: - Tragikomisk

DN Direkte: Reaksjoner, resultater og oppsummering etter valget

Noma stenger

Norwegian pekes ut som flyversting i Sverige

DNtv: Slik velger du riktige sko

Slik velger du riktige sko
Hvilke sko skal man kjøpe?
02:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.