– Norwegian har alltid vært tilhenger av konkurranse i luftfarten fordi det vil gi de reisende billigere billetter og flere valgmuligheter. Medlemskapet i Airlines for Europe er viktig fordi alliansen forener bransjens felles utfordringer og muligheter på tvers av landegrenser og selskap, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian i en pressemelding.

Vil forenkle

– Vi har lenge vært opptatt av for eksempel å få revidert EUs regelverk for passasjerrettigheter, som er uoversiktlig og komplisert i dag. Vi ser på medlemskapet som en mulighet for å få satt ytterligere fart i dette arbeidet, sier kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen til NTB.

Ifølge Sandaker-Nielsen vil ikke kundene merke forskjellen direkte, men medlemskapet vil bidra til at selskapene samlet kan fremme utfordringer og muligheter opp mot myndighetene i EU.

Han understreker at alliansen er en form for bransjeorganisasjon heller enn en allianse for kommersielt samarbeid i tradisjonell forstand.

Felles interesser

Airlines for Europe er basert i Brussel, og ble opprettet i januar i år. Andre selskaper i alliansen er Air France-KLM, EasyJet, IAG Group og Lufthansa Group.

– Airlines for Europe skal representere alle europeiske flyselskapers interesser. Vi kommer til å få flere medlemmer fremover, og sammen vil vi kjempe for å fremme tiltak som øker flyselskapenes konkurransekraft, som vil føre til billigere billetter og større valgfrihet for passasjerene. Jeg er glad for å ønske Norwegian velkommen som medlem, sier Thomas Reynaert i Airlines for Europe. (©NTB)

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Formuen er kraftig barbert

Seadrill-sjefens 2016-plan: Konservere kontanter og adressere finansieringsbehov

- Vi kommer til å få et tungt år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Maaemo får sin tredje Michelin-stjerne

Maaemo får sin tredje Michelin-stjerne
Benjamin Ausland, hovmester på Maaemo, er svært fornøyd med utmerkelsen og de ansatte jubler.
01:39
Publisert: