Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Moskva sentrum: Det var til denne byen Nordea skal ha lånt milliarder til et kontorkompleks som endte opp hos en kazakhstansk oligark. Foto: AFP PHOTO / VASILY MAXIMOV/NTB Scanpix
Moskva sentrum: Det var til denne byen Nordea skal ha lånt milliarder til et kontorkompleks som endte opp hos en kazakhstansk oligark. Foto: AFP PHOTO / VASILY MAXIMOV/NTB Scanpix les mer

Panama-avsløringene

SVT: Nordea lånte milliarder til kasakhstansk oligark

Nordea skal ifølge Panama-avsløringene ha lånt milliarder av kroner til en person i den kasakhtstanske presidentens innerste sirkel.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Gjennom et avansert og kontroversielt opplegg lånte Nordea ut penger tilsvarende flere milliarder svenske kroner til et enormt kontorkompleks i den russiske hovedstaden Moskva, ifølge den svenske TV-kanalen SVT. Ifølge kanalen er den egentlige mottageren av pengene en oligark som står svært nær den eneveldige kasakhstanske presidenten Nursultan Nazarbajev.

Kanalen har fått tilgang til de mye omtalte lekkede dokumentene fra det Panama-baserte advokatselskapet Mossack Fonseca, som skal avsløre hvordan en rekke mektige personer og kriminelle har tatt i bruk skatteparadis for å holde formuene sine hemmelige.

Det er disse dokumentene SVT mener beviser at Nordea-lånet fant veien til oligarken gjennom et komplisert nettverk av postboksselskaper og hemmelig eierskap.

Følg DNs live-dekning av Panama-avsløringene her

SVT har ikke lykkes å komme i kontakt med den aktuelle personen. Nordea ønsker ifølge SVT ikke å kommentere saken, fordi de «ikke kommenterer enkeltkunder».

Les mer om Panama-lekkasjene på DN.no:

Island våkner til full forvirring

Eva Joly: – DNB bør etterforskes  

Advokatfirma hevder hackere står bak Panama-lekkasjen  

Underskrifter knytter DNB-topper til Panama  

Siv Jensen må svare om banktilsyn etter Panama-avsløringer  

- Flere enn statsministeren må gå

Har du fått med deg denne?

 

Nordea Panama-avsløringene
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.