Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Christopher William Davidsen forbereder måltidet som sikret Norge sølv i Bocuse d'Or. Foto: Laurent Cipriani
Christopher William Davidsen forbereder måltidet som sikret Norge sølv i Bocuse d'Or. Foto: Laurent Cipriani les mer

Reiseliv

Christopher W. Davidsen tok sølv i Bocuse d'Or

Christopher W. Davidsen og norske kokkelaget jubler for sølv i kokke-VM Bocuse d'Or.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

En jublende Christopher W. Davidsen og det norske laget tok i  mot sølvmedaljen i kokke-VM Bocuse d'Or onsdag kveld. Det islandske kokkelaget tok bronse, mens gullet gikk til  USA.

24 kokker deltar i Bocuse d'Or, verdens mest prestisjefylte og vanskeligste kokkekonkurranse. 

Fra Trondheim til Lyon

Norske Christopher William Davidsen tok seg til finalen etter å ha blitt nummer to i den europeiske delfinalen i mai 2016. Davidsen, som til daglig jobber på restauranten CAYA i Trondheim, har med seg assistenten Håvard Werkland til Lyon.

Den første Bocuse d'Or-konkurransen ble arrangert for 30 år siden. 

Årets fatrett er Bresse-kylling og skalldyr, en tolkning av en berømt lokal oppskrift og en hyllest for å feire byen og konkurransens far Paul Bocuse.

Vegansk retter

Nytt av året er for øvrig at tallerkenretten skal være hundre prosent vegetabilsk, med mål å fornye konkurransen og utfordre kokkenes kreativitet. Vanligvis består tallerkenretten av fisk. Davidsen har valgt å satse på en vegansk rett som blant annet består av jordskokk. 

Norge Paul Bocuse Smak Mat Reiseliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.