Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Arbeidsliv

Stortingspolitikere: Pressefolk sto bak seksuell trakassering

Ni kvinnelige stortingsrepresentanter oppgir å ha blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet av pressefolk i en ny undersøkelse NRK står bak.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Til sammen 53 av de 69 kvinnelige stortingsrepresentantene har svart på undersøkelsen.

Kari Kjønnås Kjos (Frp) har 12 år på Stortinget bak seg. Hun sier til NRK at ferske stortingspolitikere kan være mer sårbare for press fra journalister, fordi de ofte er avhengig av journalistene for å få budskapet sitt ut til folk.

– Da blir maktbalansen skjev i møte med en journalist, noe som kan brukes som pressmiddel ved seksuelle tilnærmelser, sier hun.

Selv svarte Kjos nei på spørsmål om hvorvidt hun har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet, men forteller kanalen om en ubehagelig situasjon på et landsmøte på 2000-tallet da en journalist kysset henne helt inntil øret da hun var på vei til baren.

Hva er greit og ikke greit?

– Mange vil sikkert kalle dette sextrakassering, men jeg synes det forskjell på trakassering som gjør folk redde, og ting som bare er unødvendig og uheldig, sier Kjos.

Leder i Norsk Journalistlag (NJ), Hege Iren Frantzen, mener #metoo-avsløringene den siste tiden viser at det er behov for en diskusjon i landets redaksjoner om hva som ikke er grei oppførsel av en journalist.

Det har kommet frem flere saker om journalister som skal ha trakassert kollegaer.

– De skjønner åpenbart ikke hvor grensen går. Og da skjønner man trolig ikke hvor grensen går uansett hvem man møter, sier Frantzen.(Vilkår)

Metoo Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.