Mandag ble det kjent at Statoil går inn i et tysk havvindprosjekt verdt 11 milliarder kroner.

Statoil inn i tysk havvind-prosjekt til 11 milliarder  

Bellona viser til Bloomberg New Energy Finance som viser at over 70 prosent av alle nye energiinvesteringer i verden går inn i fornybare energiprosjekter.

- Statoil ser åpenbart de enorme mulighetene i fornybar energi og et energisystem i endring, sier seniorrådgiver Runa Haug Khoury i en pressemelding.

Bloombergs tall fra januar i år viser at det i fjor ble investert mer penger i vind- vann- og solkraft enn noen gang tidligere: over 2900 millarder på verdensbasis. Investeringsnivået er seksdoblet fra 2004. Kina er den aller største investoren i det fornybare markedet, mens Europa hadde sitt svakeste år siden 2006.

Bellona mener Norge har et godt utgangspunkt for å delta industrielt i det internasjonale havvindmarkedet.

- Dette handler om å vri vår kompetanse fra olje,gass og maritim sektor, over til havvind. Statoil kan få en spesielt viktig rolle i så måte, sier Haug Khoury.

I mars kunngjort Statoil at det går inn i landbasert vindkraft i USA.

- Vi i Bellona synes det er gledelig å se at Statoils nye fornybarfond er modig og proaktivt. De trår nå til med sin andre storinvestering i det internasjonale fornybarmarkedet, sier Haug Khoury.

Hun har ett stort håp for Statoils nye fond:

- Nå håper vi å se Statoil satse i de virkelig store vekstmarkedene for fornybar energi: sol og energilagring. Kanskje kan Statoils fond bidra til å styrke Norges egen industribygging i disse markedene, sier en håpefull Haug Khoury.

Les også: Varsler «betydelig investering» i havvind

Bedre for Røkkes Havfisk

Petrobras forlenger med BW Offshore

 

Se på DNtv:

Prince-fans i sjokk: - Jeg kunne ikke tro det. Han var her på lørdag og spilte.
Gråtende fans har møtt opp utenfor artistens studio og hjem etter at Prince ble funnet død.
01:13
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.