Oljeprisene stiger onsdag morgen for andre dag på rad, og prisen på nordsjøolje er rundt 80 cent høyere enn den var da Oslo Børs stengte tirsdag.

Bakgrunnen for oppgangen er bransjetall som tirsdag kveld viste fall i oljelagrene i USA, samt at Opec gjentok sin tillit til at Russland vil samarbeide om en avtale for å redusere oljeproduksjonen, skriver Bloomberg News.

-Det er mange som tror at vi skal høyere, og som er villige til å kjøpe på prissvekkelser, sier John Kilduff, partner i Again Capital, til The Wall Street Journal.

Produksjon

Ifølge American Petroleum Institute (API) falt oljelagrene i USA med 3,8 millioner fat i løpet av uken frem til 14. oktober.

Når USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag ettermiddag publiserer de offisielle uketallene, er de ifølge analytikeres estimater ventet å ha steget med 2,1 millioner fat.

Opecs generalsekretær Mohammed Barkindo sa til reportere i London tirsdag at det ikke er noen sannsynlighet for at Russland vil trekke seg ut av en avtale om å kutte produksjonen.

En Opec-komite vil senere i måneden møtes for å forsøke å løse meningsforskjeller om hvor mye hvert enkelt medlem skal kunne produsere. Barkondo møter den russiske energiministeren Alexander Novak mandag.

-Markedet vil trolig holde seg nær dagens nivåer idet vi nærmer oss Opecs november-møte. Jeg tror ikke vi vil se produksjonsvekst i USA, så det er opp til Opec å kutte nå. Tilbudsoverskuddet er mye mer håndterbart enn det var for tolv måneder siden, sier David Lennox, ressursanalytiker i Fat Prophets i Sydney, til Bloomberg News.

Saudi-Arabia har ifølge nyhetstjenestens kilder økt sitt oljesalg til Kina, etter å ha satt ned prisene.

Prisene

Differansen mellom nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er det seneste døgnet redusert med 12 cent, slik at Brent-premien er på 1,02 dollar pr fat onsdag morgen.

WTI 1. posisjon, som er november-kontrakten, handles onsdag morgen for 50,76 dollar pr fat, opp 47 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 35 cent til 50,29 dollar pr fat.

WTI-kontrakten lå på 49,82 dollar pr fat da Oslo Børs stengte tirsdag.

Brent 1. posisjon, som er desember-kontrakten, omsettes for 52,15 dollar pr fat onsdag morgen, opp 47 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 16 cent til 51,68 dollar pr fat.

Brent-kontrakten lå på 51,32 dollar pr fat da Oslo Børs stengte mandag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 4 cent høyere enn tirsdag, da den steg 44 cent til 52,09 dollar pr fat.

Les også:
Saudiarabisk prins er henrettet
Flere friskmeldes i siste liten dnPlus
90 prosent av Dagsrevyen-seerne er over 40 år

DNtv anbefaler: Angriper HMS-kjøret

Angriper HMS-kjøret
Oljeleverandør Ståle Kyllingstad ba om tilpassede vernesko og vernehansker til to-tre ansatte. I stedet skrev HMS-staben to tykke rapporter.
02:07
Publisert:
 

DNs podkast Finansredaksjonen: Derfor når oljeprisen 60 dollar. Hør DNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus fortelle DN-kommentatorene Bård Bjerkholt og Thor Christian Jensen hvorfor han tror Opec vil lykkes denne gangen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.