Amerikanske børser endte i negativt terreng etter svært urolig og til tider retningsløs handel tirsdag.

De to foregående handelsdagene har endt med kraftig nedgang, blant annet etter bekymring rundt vekstutsiktene i verdensøkonomien og økt usikkerhet rundt mange bankers evne til å tåle en svakere økonomisk utvikling.

Alle de tre viktigste aksjeindeksene svingte flere ganger mellom positivt og negativt terreng gjennom handelen.

Utviklingen i USA fulgte etter et kraftig fall på Tokyo-børsen tirsdag morgen og nok en dag med bred nedgang på de europeiske børsene.

Finansaksjene var med på å tynge utviklingen på børsene i Europa på grunn av økt frykt for en nedtur drevet av kredittinnstramning, noe som har ført til stigende kredittpremier og økt pris på kredittforsikring, melder TDN Finans. 

Finanssektoren i USA falt moderat tirsdag.

Kraftig oljefall

Størst nedgang var det i energisektoren etter at oljeprisen falt nær seks prosent i ordinær handel. Den amerikanske referanseoljen WTI med levering om én måned sluttet på 27,94 dollar per fat i ordinær handel, en nedgang på 1,75 dollar per fat, tilsvarende 5,9 prosent fra sluttnoteringen dagen før.

USAs største oljeselskap Exxon Mobil endte dagen ned 0,4 prosent.

Det mellomstore amerikanske oljeselskapet Anadarko Petroleum opplyste tirsdag at selskapet kutter det kvartalsvise utbyttet til fem cent per aksje fra tidligere 27 cent per aksje. Aksjen endte ned syv prosent.

Meglerhus: 25 prosent sjanse for resesjon

Meglerhuset Bank of America Merrill Lynch mener det er 25 prosent sjanse for en resesjon i USA i år, skriver Marketwatch.

Resesjon blir brukt om to kvartaler eller mer på rad med nedgang i den økonomiske aktiviteten, målt ved landets brutto nasjonalprodukt.

«Våre kvantitative analyser antyder at resesjonsrisikoen øker, men at den er begrenset. Sensyklus-eksesser, som typisk er et signal om at en forestående nedgang, er ikke til stede. Og til tross for svekkede data fra industrisektoren, har veksten andre steder holdt seg robust», skriver rentestrateg Martin Mauro i en oppdatering ifølge Marketwatch.

Onsdag vil investorene trolig kunne få nye signaler om utsiktene i amerikansk økonomi. Sentralbanksjef Janet Yellen møter til sin halvårlige høring i Kongressen onsdag og torsdag denne uken.

Indeksene (sluttkurser)

 

Følg markedene i DN Direkte

Les også:

- Frykten for «credit crunch» stiger

Frykten rir markedet

Analytiker om mulig oppkjøp: - Nå venter vi spent (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Holmenkollmarsjen flyttes - helgens vær har tæret hardt på forholdene i marka

 
Holmenkollmarsjen flyttes - helgens vær har tæret hardt på forholdene i marka
Se de tøffe bakkene som venter årets deltakere etter at rennet ble flyttet til nasjonalanlegget i Holmenkollen på grunn av dårlige forhold i marka.
01:09
Publisert: