Forbrukerrådet tar på seg jobben med å fremme norgeshistoriens største gruppesøksmål mot Norges største bank. Banken har latt 150.000 småsparere betale 690 millioner kroner for mye i gebyrer på tre aksjefond, mener rådet.

– Dette er en prinsipielt viktig sak og egentlig et søksmål for framtidens innskuddspensjonister. De setter gjerne pengene sine i aksjefond. Da er det klart viktig å velge riktig fond med riktig gebyr ellers kan veldig mye mer av avkastningen bli spist opp, sier Flesland.

– Så dette er egentlig en løftet pekefinger til finansbransjen. Vi vil gi en beskjed om at her er etikk viktig og at bankene ikke skal lure kundene med høye gebyrer når det faktisk er mulig å få like bra fond med lavere gebyr og dermed få bedre pensjon når den tiden kommer, sier Flesland.

Flesland og Forbrukerrådet fikk litt utilsiktet oppmerksomhet onsdag da en pressemelding om at stevningen var levert Oslo tingrett, gikk ut. En teknisk glipp førte til at nyheten ble kjent før søksmålet faktisk var sendt av gårde.

– Stevningen er rett rundt hjørnet, men den er ikke sendt, sier Flesland lett lattermild.

Først neste uke kan Oslo tingrett vente den omfattende stevningen inn i sine systemer.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Gransker tips om at DNBs Vipps-konsulenter arbeider 14-16 timer hver dag  

Linkedin-gründeren tjener 24 milliarder på salget til Microsoft

Dette er verdens beste restauranter  

Angriper Statoils makt dnPlus  (DN+)

Brexit-frykt tynget børsen dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Kan man komme i form på en elsykkel?
Episode 1: Formsjekk. DN skal følge Kim Finseth (31) gjennom ett år med trening på elsykkel. Målet er Birkebeinerrittet 2017.
03:32
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.