DVB Bank America har besluttet å ta arrest i boreskipet «Deepsea Metro II», som en følge av at selskapet som eier skipet, Chloe Marine Corporation, har misligholdt lånet på skipet og at salgsprosessen som har pågått siden ikke august ikke har gitt resultater, melder Nordic Trustee tirsdag kveld.

Gjennom forskjellige selskaper og et fellesforetak eier Odfjell Drilling 40 prosent av skipet, som ligger i opplagsbøyene på Curacao. De resterende 60 prosent av aksjene ble overlatt av Metro Exploration til obligasjonseierne i vår.

Det var obligasjonseierne som initierte salgsprosessen av skipet som altså ikke har ført frem. DVB Bank, som en av obligasjonseierne, har så tatt steget med å ta arrest i det aktuelle boreskipet.

Odfjell Drilling har allerede nedskrevet verdien på eiendelene sine i skipet til null, og en i selskapet opplyser til DN at arresten i så måte ikke «endrer på selskapets realitet».

- Vi er kjent med situasjonen, men utover det har vi ingen kommentar, sier Odfjell Drillings kommunikasjonsdirektør Gisle Johanson.

Direktør for investorrelasjoner i selskapet, Lasse H. Johannsen, sier at man har vært i kontakt med mulige kjøpere av «Deepsea Metro II», men at ingen bud er blitt lagt inn.

Les også: Nordisk finanssuksess – uten Norge

– Wall Street er blitt et kasino

Det norske med milliardoppkjøp

 

Se også:

De har smakt på 400.000 kopper kaffe de siste 15 årene:

De har smakt på 400.000 kopper kaffe de siste 15 årene
Kaffesmakerne Roger Wilhelmsen og Tore Flåten hos Joh. Johannson Kaffe blir aldri lei den sorte drikken.
02:29
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.