Det norske oljeselskap, populært kalt «Det norske», har kjøpt Premier Oil Norge AS («PONAS»), herunder samtlige av Premier Oil plc's norske eierandeler, for et kontantvederlag på 120 millioner dollar på gjeldfri basis.

Det melder selskapet mandag morgen. Prislappen tilsvarer litt over én milliard norske kroner.

I forrige måned ble det kjent at selskapet har inngått avtale om å overta Svenska Petroleums norske datterselskap, Svenska Petroleum Exploration AS, for 75 millioner dollar.

- I tillegg til det nylig gjennomførte kjøpet av Svenska Petroleum Norge, er kjøpet av Premier i Norge en tilvekst som ytterligere understreker vår sterke tro på og forpliktelse til norsk sokkel, sier adm. direktør i Det norske Karl Johnny Hersvik i mandagens melding.

Må godkjennes

Transaksjonen vil bli finansiert gjennom eksisterende kontantbeholdning og ubenyttede kredittfasiliteter. Den må godkjennes av norske myndigheter, og er forventet fullført ved årsskiftet, opplyses det.

Med kjøpet følger operatørskapet på Vette-utbyggingen med de tilstøtende lisensene Mackerel og Herring (50% eierskap), en ikke-operert eierinteresse i Frøy-feltet (50%) og syv letelisenser i Nordsjøen, heter det i meldingen.

PONAS har 26 ansatte i Norge, opplyses det.

Kjell Inge Røkkes Det norske oljeselskap gikk 166 millioner dollar i minus i tredje kvartal, sammenlignet med minus 17 millioner dollar i samme periode ifjor. Egenkapitalen ble nesten halvert fra 962 millioner dollar til 495 millioner dollar ved utgangen av tredje kvartal.

Les også:

Thorbjørn Jagland advarer: - Vil bli katastrofalt

Asia i dag: Kina nærmere en verdensvaluta

Se DNtv: - Det er helt ubeskrivelig

- Det er helt ubeskrivelig
Journalist Ole Erik Klokeide forteller om den dramatiske kvelden og natten
01:45
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.