Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
«BEKLAGELIG». – Det er svært beklagelig at man ikke ble enige, sier utenriksminister Børge Brende (H). Bildet viser Brende på Stiklestad i juli. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
«BEKLAGELIG». – Det er svært beklagelig at man ikke ble enige, sier utenriksminister Børge Brende (H). Bildet viser Brende på Stiklestad i juli. Foto: Ned Alley / NTB scanpix les mer

WTO

Børge Brende: - Et alvorlig tilbakeslag

Medlemslandene i Verdens handelsorganisasjon (WTO) har ikke klart å bli enige om en avtale om handelsforenkling.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

India har nektet å underskrive avtalen, blant annet fordi landet krever større frihet til å subsidiere landbruket. Landet krever også å kunne lagre korn av hensyn til matsikkerhet – krav som avtalen ikke innfrir, skriver nyhetsbyrået Reuters.

WTOs medlemsland ble enige om avtalen under organisasjonens ministerkonferanse på Bali i desember 2013, og planen var at avtalen skulle vedtas torsdag.

– Det er svært beklagelig at man ikke ble enige. Dette setter hele forhandlingsresultatet fra Bali i fare og vi risikerer at de multilaterale handelsforhandlingene blir lagt på is, sier Brende.

Avtalen var ment å være et viktig skritt i retning av å fjerne globale handelshindre, av særlig betydning for utviklingsland og mindre land, mener utenriksministeren.

– Dette er et alvorlig tilbakeslag for muligheten til vekst og utvikling i det store flertall av både industriland og utviklingsland i alle verdensdeler, sier Brende.

Ifølge Reuters har Norge, USA, Australia, Japan og EU diskutert muligheten for å ekskludere India fra den nye avtalen for at den skal komme på plass.

Les også:
- Vi lever ikke i en 2007-verden
Skal investere 300 mill. 
Het sommer - stabile boligpriser

Politikk og samfunn Børge Brende WTO
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.