Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
RAPPORT. De Grønnes stortingsrepresentant Rasmus Hansson var til stede under framleggingen av oljefond-rapporten onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
RAPPORT. De Grønnes stortingsrepresentant Rasmus Hansson var til stede under framleggingen av oljefond-rapporten onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix les mer

Klima

De Grønne vil foreslå kull-utestenging

Det er uforståelig at et utvalg beskriver det som vanskelig å trekke oljefondet ut av kull, mener De Grønnes Rasmus Hansson.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

 Han vil legge fram et forslag om kull-utestenging for Stortinget.

– Sist mandag viste KLP vei ved å selge seg ut av 31 selskaper som har mer enn halvparten av sine inntekter fra kull, uten at det vil påvirke KLPs avkastning. Det er derfor helt uforståelig å høre utvalget nå beskrive hvor vanskelig det er å trekke seg ut av kull. Det er fullt mulig å trekke oljefondet ut av kull, sier Hansson.

– De Grønne vil på ny legge fram forslag i Stortinget om at oljefondet skal selge seg ut av kull, basert på hvor mye kullselskapene produserer. Dette er en altfor viktig sak til å vannes ut i lukkede bakrom mellom regjeringen, KrF og Venstre, fortsetter han.

Les også:
- Da kan det være ute med oss
- Vi ligger an til budkamper om normale familieboliger
Tolvte måned på rad med boligprisoppgang

Politikk og samfunn Klima
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.